Tuinaanleg met natuurlijke karpervijver in Diepenveen

In de nieuwbouwwijk Het Eikendal in Diepenveen, naast Deventer hebben wij deze prachtige ruime kavel mogen transformeren naar een tuin met een natuurlijke karpervijver.

Hovenier Rijk Tuinen Tuinaanleg Diepenveen
Tuinaanleg Diepenveen
Tuinaanleg natuurlijke karpervijver
Tuinaanleg oprit Diepenveen

Tuinaanleg in Het Eikendal Diepenveen

In de nieuwbouwwijk Het Eikendal werden kavels verkocht waar men hun eigen huis mochten bouwen in een prachtige bosrijke omgeving. Na de bouw mochten wij voor deze ruimte kavel de tuinaanleg realiseren. Het was de wens van de opdrachtgevers om een strakke tuin te realiseren voor en naast de woning. In de achtertuin moest een ruim terras komen en een tuin met ronde vormen om de natuurlijke karpervijver

De keuze van de bestrating

Voor een tuinaanleg is bestrating een belangrijk onderdeel voor de uitstraling van een tuin. Om de houten schuur goed te bereiken met de motor en auto is hier gekozen om de oprit te voorzien van strakke betonklinkers. Verder is er gekozen om rondom het huis te kunnen lopen op een strakke klinker van waalformaat en het terras aan de achterzijde van de woning te realiseren met 60x60cm tegels waar in het nieuwe jaar nog een op maat gemaakte douglas overkapping wordt gerealiseerd.

Aanleg natuurlijke karpervijver

Een grote wens van de opdrachtgevers was om een grote karpervijver te realiseren in het midden in de achtertuin tegen het terras aan. De aanleg van de natuurlijke karpervijver hebben wij in drie dieptes uitgevoerd en een ondiepe rand waar de oeverbeplanting zich kan ontwikkelen om mee te dragen aan een natuurlijke habitat.

Ik ben Jaap Rijk,

Ik ben Jaap Rijk, gediplomeerd hovenier met ruime ervaring in het hoveniersvak.


Mijn telefoonnummer is
06-18512126